Kerttervezés, kerti lámpák, csobogók

Öntözőrendszer tervezés Leányfalu, Szentendre térségében

Öntözőrendszer tervezésAkkor mondhatjuk azt Önnek, hogy az öntözőrendszer tervezése jól átgondolt, ha a talaj minősége, a növényzet gyökérzetének vízszükséglete, és egyes cserjék, évelő növények föld feletti szárának, leveleinek a páraigénye össze van hangolva. Az Ön öntözőrendszerének tervezésénél ezeket a szempontokat mind figyelembe  vesszük.

 

Öntözőrendszer tervezés 1: a kertrészek átvizsgálása

Az öntözőrendszer tervezés nem elhanyagolandó szempontja a napsugárzás által kitett különböző kertrészek átvizsgálása, esetlegesen extrém mód szeles területek figyelembevétele. Minden esetben külön öntözzük a pázsitot, cserjéket, évelő és egynyári kerteket, valamint a fákat.

Öntözőrendszer tervezés 2: vízminőség, vízkapacitás.

Az öntözőrendszer tervezés esetén figyelembe kell venni az öntöző víz minőségét és a kertben lévő vízkapacitást. Ahol csatorna már van, ott külön vízórát lehet kérni kifejezetten kerti öntözésre, melyről a szolgáltatójánál bátran érdeklődjön!
Ahol a víz nem túl kemény, vagy kútról történik a locsolás, ott az öntözőrendszer tervezését úgy is alkalmazhatjuk, hogy egyszerűen az egész kertet homogénnek tekintjük. Így az egész kertet hetente többször, kisebb-nagyobb esőben részesíthetjük, a napfelkelte idején, hogy utána a levelek megszáradjanak a gombás megbetegedések elkerülése érdekében. Ahol a víz kemény, ott vízkőkicsapódások jelentkeznek a növények levelein, ezért ott ez az öntözési mód nem alkalmazható. Ott a pázsitot esőztetjük, míg az ágyásokat és cserjéket csepegtető öntözéssel látjuk el. Az öntözőrendszer beállításai rengeteg alternatívát kínálnak, így tudunk kiadós esőt, és csak egy párásító öntözést is produkálni, ehhez feltétlenül magasra öntöző rotoros fejek szükségesek, és olyan növényanyag, ami levelével kifejezetten szereti a párát. Ebben az esetben figyelni kell arra is, hogy a szórófejből kizúduló víz ne ütközzön bele az első cserjébe, amiben akár kárt is tehet.

Öntözőrendszer tervezés 3: mibe kerül ez Önnek?

Öntözőrendszer tervezés esetén nem beszélhetünk rendszerárról, hiszen nincs két ugyanolyan terület.  Ezért az öntözőrendszer tervezés során ismertetjük Önnel a lehetséges alternatívákat, azok előnyeit, hátrányait és költségvonzatát. Az öntözőrendszer tervezés nem játék, nem is nagy tudomány, de feltétlenül bízza szakemberre, lehetőleg olyanra, aki megfelelő referenciákkal rendelkezik.

Az Ars Decor Kft. 4 év teljes körű garanciát vállal az általa telepített öntözőrendszerekre!