Kerttervezés, kerti lámpák, csobogók

Kertépítés - amikor az élet elkezdődik

„Az élet akkor kezdődik, amikor nekilátunk egy kert építésének.”
Kínai közmondás

Kertépítés - amikor az élet elkezdődikA kertépítés, az ember keze által alkotott, a természetből saját magunk javára kivett, élő szervezetek és élettelen anyagok hasznainak szedése. Mivel a természetből merít, a kertépítésben az összes humán és reáltudomány megtalálható. Legalább annyira fontos a kert tervezése, mind építésekor a helyes időpont és időrend megválasztása. Ez alatt a növények ültetéséhez, füvesítéshez szükséges klímát, a kert építése során követendő munkafázisok sorrendjét értem. Néha az újat csak a frissen készült, vagy meglévő bontásával tudjuk elérni.

Kertépítés - döntés a kertjének sorsa felől

Amikor Ön a kertjének sorsa fölött határoz, döntése évekre kihat. A növények nem órák, napok, hetek, de nem is hónapok alatt nőnek meg. Kertépítőként abban mindenképpen az Ön segítségére tudok lenni, hogy elhamarkodott megoldásokkal ne okozzon kárt kertjének és így saját magának.

Kertépítés - az élet iskolája

Ahogy gyermeke iskoláztatását is szeretné a legjobb kezekre bízni, hiszen meghatározza jövőjét, kertje sorsát is érdemes olyan szakember gondjaira bízni, aki tanulmányaival és évek hosszú tapasztalatával megtanulta, hogy amit ma elültet, az egy évtized múlva hogyan hoz virágot, gyümölcsöt. A kert tervezése és a kertépítés során az Ön részéről, vagy saját kútfőből eredő ötleteinket folyamatosan átbeszéljük, minden kimondott szó, a halovány ihlet is megvalósulhat, akár igazi műremekké válhat. Ha a kertépítés során pedig valamire első pillanatban nem tudjuk a választ, igyekszünk minden emberileg megtehetőt megtenni azért, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések.

Kertépítés - az élet iskolája

Amivel a kertépítés kezdődik

Amikor elkezdjük az Ön kertjét építeni, nem a leendő növényekkel foglalkozunk. Nagy vonalakban esik szó erről, de egy jó kertépítőnek tudnia kell, hogy több napot kell azon a területen eltöltenie, hogy lásson. Figyelembe kell fennünk a fény-árnyék hatását, az átalakított domborzatot, az Ön házának ablakából látható kilátást, kertjének látványát az utcáról szemlélve. Bár tudom, hogy Önt a legjobban a növények izgatják, de azokat előre papíron csak rosszul lehet megtervezni. Mikor ott vagyunk, együtt, lesz időnk ezeket a kérdéseken elgondolkozni.

A kertépítés szabályai

A kertépítés szabályai

A kertépítésnek vannak szabályai, annak ellenére, hogy tudatában vagyunk, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. A kertépítés szabályai szigorú ok-okozati összefüggéseket követ, és csak ennek ismeretében érhetjük el, hogy az Ön kertje minden érzékét gyönyörködtesse. Az eredmény azonban ellenkező hatású is lehet ha nem ezt az utat választjuk.
Mivel mindannyian változunk, még testünk összes sejtje lecserélődik, úgy a gondolataink és személyes meglátásaink is folyamatában alakulnak. Erről szól a fenti idézet:

Az élet akkor kezdődik, amikor nekilátunk egy kert építésének.

A kertépítésben nincs végső cél, csak helyes út. Nincs vége, ugyanis ha egyszer elkezdtük mindig újabb ötletekkel kell szembe néznünk, ez a mi természetünk. Nem állunk, folyamatosan mozgásban vagyunk. Ennek ismeretében szükséges nekilátni a kerttervezésnek és a kertépítésnek.

View the embedded image gallery online at:
http://kertepitek.hu/kertepites#sigProIdb9ab9f8d6b