Kerttervezés, kerti lámpák, csobogók

Gyepszőnyeg fektetés Leányfalu, Szentendre térségében

Gyepszőnyeg - zöldellő kert azonnalNem kell heteket, hónapokat várnia, hogy gyepje zöldellni kezdjen. Egy kis többletberuházással azonnal élvezheti kertjében a gyönyörű pázsitot, amelyet hamar használatba is vehet. A gyepszőnyeg ezt az igényt elégíti ki.

A gyepszőnyeg minden zöldfelület létesítésénél felhasználható, ahol Önnek szüksége van ezen értéknövelt megoldásra. A fűmagvetéssel ellentétben szemben számos előnye van.

A gyepszőnyeg előnyei:

1. a gyepszőnyeg az év bármely időszakában létesíthető, még fagyos körülmények között is;

2. gyepszőnyeg használatával a gyepborítás egyenletessége maximális, a terület gyomosodása minimális;

3. a gyepszőnyeg kisebb vízigényű, ugyanis árnyékolja a talajt;

4. heves záporok esetén a gyepszőnyeg alatt a talaj kevésbé van kitéve eróziónak, károsodásnak;

5. a gyepszőnyeg lefektetésétől számított két héten belül legyökeresedik, ezután használatba vehető.

Gyepszőnyeg - zöldellő kert azonnal

A gyepszőnyeg, élő anyag, ezért könnyen romlandó is Ennek elkerülése érdekében a frissen vágott termék minden esetben 12-36 órán belül kerül beépítésre. Alapvetően a gyepszőnyeg talaj-előkészítési munkái nem különböznek a füvesítés magágy előkészítésétől. A végcél egy megfelelően előkészített apró morzsás talajszerkezet kialakítása. Azonban figyelembe vesszük a gyepszőnyeg kb. 15 mm-nyi rétegvastagságát.

Gyepszőnyeg fektetés során ügyelünk a gondos és szoros összeillesztésre. A folytonossági hiányokat pótoljuk, a széleken túlfutó részeket éles kés segítségével igazítjuk a kívánt kontúrokhoz. A fektetés után fontos az egyenletes 15 l/m2 körüli öntözés. A víz elősegíti a gyepszőnyeg és talaj megfelelő kontaktusát. Az első két hétben a gyors legyökeresedés érdekében napi öntözést alkalmazzunk. Az első nyírás a fektetés után 6-8 nappal (rézsűn 12-14 nappal) esedékes, amelyet 6 cm körüli magasságnál végzünk el. A fűnyírás magasságának megválasztása akkor megfelelő, ha Ön egyszerre növekményének csupán maximum 30 százalékát távolítja el. Gyakori, kis levélfelület eltávolítása a kedvező, ugyanis a túl mély nyírás következtében barnás sárgás foltok keletkeznek az adott helyen. Ezzel kész az alap, amely sok- sok nedvességet, figyelmet és fenntartást kíván, hogy mindenkor szemet gyönyörködtető, egyöntetű és üde zöld legyen.

Egy gyepszőnyeg lerakásának fázisai:

View the embedded image gallery online at:
http://kertepitek.hu/gyepszonyeg-fektetes#sigProIda7d34ca130

Az ápolással, betegségekkel, trágyázással további információkat talál a honlapon.