Kerttervezés, kerti lámpák, csobogók

Kerttervezés - hogy valóra válhassanak álmai

Kerttervezés - hogy valóra válhassanak álmaiA kerttervezés Önnel kezdődik, a környezettel amit lakóhelyéül választott és az Ön igényeivel. A kerttervező feladata, hogy a lehető legalaposabban megismerje az Ön kertjének helyi adottságait, erősítse azok pozitív hatásait és negatívumait elrejtése a látó szemek elől.
Az Ön ingatlanának is megvan a saját egyéni környezete, a táj, amibe illeszkedik. Egyénisége van az Ön házának ami rajta áll. És Önnek is megvannak a saját elképzelései, szempontjai, elvárásai, problémái, igényei.
Ezeket igyekszünk mind figyelembe venni, és abból olyan kertet tervezni, amelyben minden az Ön személyére szabott, amely illeszkedik a földrajzi adottságokhoz és minden praktikumot magában hordoz. Egy ilyen kert éltető erőt ad Önnek és családjának. 
Ugye Ön is olyan kertet szeretne otthona bővítéséül, ahol a kerttervezés átgondolt, amely gyönyörködteti a szemet, praktikus, kényelmesen használható, fenntartható, és végül de nem utolsó sorban: egyedi. Ugye Ön sem szeretne olyan kertet, amiben pont az található, ami a szomszédéban is? Én ezeket a szempontokat figyelembe véve tervezem meg az Ön kertjét.

A kerttervezés folyamata

Előzetes egyeztetéssel Önnel együtt felmérjük a kertjét. A kert felmérése semmi kötelezettséggel nem jár az Ön részéről, csak egy órányi idejét veszi igénybe, hogy megbeszéljük a kerttervezéssel kapcsolatos ötleteket, és tanácsokat. Ugye Ön is szeretne kihasználni egy ilyen lehetőséget? Egy szakember aki már több kert építésén van túl, tapasztalatai birtokában teljesen más megközelítéssel él. Nincs elfogultsága bizonyos dolgokkal, olykor rá tud világítani álmai árnyoldalaira is és természetesen azokat tovább is tudja gondolni, amit esetleg Ön már úgy érez átrágott igazán. Leendő kertjéről egy felülnézeti kézi rajzot készítek Önnek, amely a kert szerkezetét ábrázolja. Ezen a rajzon láthatók a szintkülönbségek, a burkolatok, kerti utak, lépcsők, sziklacsoportok, nagyobb fák növénycsoportosulásokat, az esetleges kerti tó és kerti patak. 
Amennyiben Önnek olyan egyéni elképzelése van, amelyre az én ismereteim és tapasztalataim nem terjednek ki, utána nézek a lehetőségeknek, és mindent megteszek azért, hogy ami lehetséges, azt megvalósíthassuk az Ön kertjében.

Kerttervezés tervrajza: kerti tó

Kerttervezés tervrajza: kerti tó

Kerttervezés – a növények csak a második lépésben

Tudom, hogy Önt is a kertjébe kerülő növények izgatják a legjobban, de a kerttervezés első szakaszában nem ezzel kell foglalkoznunk. Nagy vonalakban erről is beszélünk az elején, de az én fő feladatom először, hogy egy átfogó képet adjak a leendő kertről, és ahhoz hogy a növényválasztékról tudjunk jól dönteni, több időt kell eltöltsek az Ön kertjében, hogy lássam és érezzem a körülményeket, feltérképezzem az átalakított terep lehetőségeit. Figyelembe veszem a külső zajokat, amelyeket a megfelelő kialakítással tompítani lehet. Tanulmányozom a fény-árnyék hatást, a domborzatot, a kilátást az Ön házának ablakából, és hogy a terület hogy mutat az utcáról nézve. Egy asztal mellett ülve, papíron az én tapasztalataim szerint nem lehet olyan növényválasztékot összehozni, amely megfelel a helyi viszonyoknak és az Ön igényeinek is.

Kerttervezés tervrajza: kis kert

Kerttervezés tervrajza: kis kert

 

Még mielőtt felhívna...

A legjobb, ha a család minden tagja papírra veti, hogy ki mit szeretne, mit látna szívesen a kertben, illetve milyen építményekben gondolkodik. Ezeket az ötleteket beszéljük át, ezeknek alapján körvonalazódnak az Önök igényei.
A leendő kertjének arculata az első találkozásunktól számított két héten belül összeáll. A terv struktúrája a lényeges, mentet közben rendszerint anyag és formavilág változtatása szokott előfordulni, de egyes objektumok átrendezése is lehetséges. A rajz legfontosabb üzenete a jövőbeni kert hangulatának átnyújtása Önnek, melyet a referenciamunkáink alapján még jobban átérezhet.

A kerttervezés és kertépítés után

A kert megépítése után a kapcsolatunk már más irányba terelődik, közös célunk már az, hogy az elkészült kert Önnek a legnagyobb élvezetet nyújtsa, a kert fenntartásához szükséges ismereteket átadom Önnek, de ebben másként is tudok segítséggel szolgálni. Egy kert mindig változik az idő múlásával, a növények nőnek, túlburjánzanak, ezt feltétlen kezelni szükséges.

Kerttervezés tervrajza: tetőkert

Kerttervezés tervrajza: tetőkert